מנו ספנות

הסטוריה

מרדכי מנו

מרדכי מנו 1922-1969

מסלוניקי לחיפה

  

עם הקמת נמל חיפה, בתחילת שנות השלושים של המאה הקודמת, העלו במועצת הפועלים של חיפה את הרעיון להעלות פועלי נמל מסלוניקי שביוון לחיפה, במטרה שמרבית פועלי הנמל יהיו פועלים עבריים. השליחות הוטלה על מזכיר מועצת הפועלים דאז, אבא חושי, מי שלימים יהיה ראש העיר חיפה.

 

 אבא חושי נסע והצליח לשכנע כ-100 פועלי נמל יהודיים לעלות עם בני משפחותיהם ארצה. לאחר ביקורו בסלוניקי הוא כתב בדיווחו לוועד הפועל של ההסתדרות:

 "ישנם בסלוניקי כמה מאות פועלים העובדים בעבודות הנמל לסוגיהן. החל מסבלות פחמים, סוג עבודה אשר בארץ הערבים המקומיים אינם רגילים בה ומביאים לשם כך סודנים מפורט סעיד, וגומר בסבלים המסוגלים לשאת על גבם 400 ק"ג... מבין אלה בחרתי כ-100 איש בשביל העבודות בחיפה. שוחחתי עם כל פועל לחוד, הסברתי לו הסבר היטב את כל הקשיים בחיי העבודה בנמל חיפה..."

 

בין הפועלים שהגיעו לחיפה היו גם אחדים ממשפחת מנו, משפחת ספנים מסלוניקי, ואיתם עלה גם ילד בן תשע בשם מרדכי

מנו. כשהגיע לגיל 16 החל מרדכי מנו לעבוד בנמל וכעבור ארבע שנים כבר היה לסוכן הצעיר והבלעדי שהביא סחורות מטורקיה. היה לו חוש מיוחד לעסקים וכישרון מיוחד ליצור קשרים ולהתחבר לאנשים. לא עבר זמן רב והוא התפתח, רכש ספינות מטען קטנות בעזרתם ייבא סחורות למדינה שבדרך, כשהוא ממשיך לפתח את עסקיו גם לאחר קום המדינה והופך לאחד מחלוצי הספנות העברית והכלכלה הישראלית בשנותיה הראשונות של המדינה.

 

מרדכי מנו(1922-1969)

  

בשנת 1956 הקים מרדכי מנו בשותפות את חברת 'נתיבי הים התיכון', שאוניותיה הראשונות היו: אייל, כרמלה, מלכה וליאורה (כרמלה ומלכה ע"ש בנותיו של מרדכי מנו).כעבור כעשור, בשנת 1966, נפרדה השותפות ומרדכי מנו הקים את חברתו 'מנו נתיבי ים בע"מ'. מאז ועד היום מלווה השם “מנו”, בגאווה ובנאמנות, את ההיסטוריה של מדינת ישראל.

 

 מרדכי מנו נודע כאדם בעל חזון, ישר, צנוע ובעל כשרון מיוחד ליצירת חברויות וקשרים עסקיים חובקי עולם. הוא היה מקור גאווה וכבוד לוותיקי העיר חיפה ולקהילת יהדות סלוניקי בישראל. מרדכי מנו נפטר בשנת 1969 והותיר אחריו את אשתו אסתר וארבעת ילדיהם, שהצעיר ביניהם, משה, הוא בן 14 בלבד.

 

קבוצת 'מנו הולדינגס'

  

משה, בנו הצעיר של מרדכי מנו ז"ל, שהיה בן 14 כשאביו נפטר, החליט בשנות השלושים לחייו, ללכת בעקבות המורשת המשפחתית ולהגשים את חזון אביו, כשהוא מייסד חברת ספנות חדשה בבעלותו, היא חברת 'מנו ספנות בע"מ'.

 

תוך שנים ספורות בלבד, הצליח משה מנו להפוך את חברת הספנות הקטנה שהקים, שהעסיקה בתחילת דרכה כתריסר עובדים, לאחת מהחברות המובילות במשק הישראלי, המעסיקה מאות עובדים והיא קבוצת 'מנו הולדינגס'.

 

הקבוצה שעומדת כיום בחזית הספנות, התיירות והכלכלה הישראלית, נחשבת לחברת הפלגות הנופש מספר 1 בישראל. שלוחותיה של הקבוצה פועלות גם בתחומים נוספים, כמו נדל"ן, טכנולוגיה, תקשורת והיי-טק והיא ממשיכה להטביע את חותמה, בגאווה ובנאמנות, על ההיסטוריה של מדינת ישראל.

 

 

1955 Malca - 1963 Argo - 1972 Carmela 2 - 1973